Le Morne, Mauritius

Mauritiuksen saari on pieni ja se on helppo kiertää autolla ympäri. Mauritiuksen maisemat eivät pääasiassa hurjasti eroa etelän ja pohjoisen välillä, joten myös seikkailunhaluiset voivat hyvin pysytellä omalla lähialuellaan ja löhöillä kerrankin hyvillä mielin. Ainoa poikkeus on Le Morne. Taustalla kohoavat vuoret ja kirkas turkoosinsininen vesi tekevät Le Mornen niemimaasta Mauritiuksen kauneimman alueen.

Île aux Benitiers

Lomamme kohokohta oli retki Le Mornen alueella sijaitsevalle Île aux Benitiersin saarelle. Benitiers itsessään ei rannoiltaan eronnut muista Mauritiuksen rannoista (toki vesi oli paljon kirkkaampaa), mutta matka pienelle Benitiersin saarelle on huikein venematka, jonka olen koskaan kokenut. Veneen kyydistä Mauritiuksen ja erityisesti Le Mornen alueen maisemista ja turkoosista vedestä pääsi nauttimaan aivan eri kuvakulmasta kuin rannalta käsin. Île aux Benitiersin veneretken varasimme suoraan Riu Le Mornen hotellista, jossa yövyimme Le Mornen alueella.

Majoitus

Valitettavasti majoitus Le Mornen alueella ei ole kaikista edullisinta, joten hyvä vaihtoehto on majoittua muualla saarella ja varata hotelli muutamaksi yöksi Le Mornen All Inclusive -resorteista. Valitsemamme Riu Le Morne oli vain aikuisille tarkoitettu All Inclusive resortti, joka oli hotellina oikein mukava valinta. Jos jälkiviisaana saisin valita, olisin voinut viettää koko Mauritiuksen lomamme vain Le Mornen alueella. Toki silloin lomabudjetimmekin olisi pitänyt olla huomattavasti suurempi.

In English

The isle of Mauritius is small and easy to drive around by car. But if you want to choose only one place where to spend the entire holiday, choose the Le Morne peninsula. It is absolutely the most beautiful part of the island. Unluckily the hotels there are not that cheap, so if you are traveling with a budget stay in an another nice resort on the island and spend couple of nights in Le Morne’s all inclusive resorts. We tested the adults only Riu Le Morne and it was a good choice for a hotel. Best part about our Le Morne – and Mauritius – trip was our small boat ride to a nearby Île aux Benitiers.

Le Morne, Mauritius
Le Morne Brabant. Wikipedia kuvaa vuorta basalttijärkäleeksi, on Le Mornen tunnistettavin maamerkki

Le Morne, Mauritius
Yleinen uimaranta, joka on leijalautailijoiden tukikota

Le Morne, Mauritius
Could it be any better than this?

Le Morne, Mauritius
Crystal rock. Keskellä turkoosia vettä möllöttävä järkäle. Paikallinen nähtävyys

Le Morne, Mauritius Île aux Benitiers
Île aux Benitiersin saari, jonne voi tehdä veneretken ainakin Le Mornen hotelleista. Retken voi varata, joko lounaalla tai ilman. Saarelta voi ostaa matkamuistoja tai syömistä tarvittaessa. Kokeilimme snorklausta ja vesi oli täällä kirkasta ja lämmintä siihen puuhaan.

Le Morne, Mauritius
Varjoon jäävät vuoret ja auringon valaisema vesi.

Le Morne, Mauritius Le Morne, Mauritius
Taustalla Île aux Benitiersin ranta

Le Morne, Mauritius
Lux Le Mornen hotellin ranta. Vaikka jokin ranta onkin hotellin edessä, Mauritiuksella kaikki rannat ovat yleisiä, joten hotellin edestä pystyi kävelemään toiseen päähän rantaa. Tämä olisi ollut meidän hotellivalinta, mutta noin 500 € / yö hinta ei todellakaan uponnut meidän lomabudjettiin

Le Morne, Mauritius

Lue myös muut tarinat Mauritiukselta.