Playa de Papagayo

Esittelyssä Lanzaroten ehdottomasti kauneimmat rannat, joille kannattaa tehdä retki majailitpa missä päin saarta tahansa. Costa de Papagayo tai paremmin Playa de Papagayo -nimestä tunnettu alue koostuu useammasta rannasta. Rannat sijaitsevat aivan Lanzaroten eteläosassa ja lähellä Playa Blancan lomakohdetta. Vuokra-autolla paikalle hurauttaa oman aikataulun mukaisesti mihin aikaan päivästä tahansa, mutta opastetuilla retkilläkin pääsee.

Vierailimme rannoilla viikon matkalla kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla kävimme ihailemassa auringonlaskua ja toisella ajoitimme retkemme keskipäivään nähdäksemme turkoosin kirkkaan veden. En olettanut, että Kanariansaarilla voi olla näin kauniin sinistä vettä.

Päiväsaikaan rannalle oli 3 € pääsymaksu / auto. Mitään aikarajaa pysäköinnille ei ollut. Luulisi, että parkkimaksuilla olisi jo kerätty tarvittava budjetti tien asfaltointiin, mutta ei. Perille vievä tie on pitkä ja kuoppainen hiekkatie. Se oli selvästi monelle turistiautolle jännittävä kokemus, koska tiellä käytetty vauhti oli niin hiljainen. Kuoppaisuus ei onneksi eronnut mitenkään suomalaisesta mökkitiestä, joten perille uskaltaa kyllä ajella. Rannoille vievä tie haarautuu jossain kohdin kahtia, mutta risteyksessä on hyvät opasteet. Toinen haara vie Playa Blancaa lähimmälle suurelle Playa Mujeresin rannalle. Playa Mujeresilla on kaksi omaa parkkipaikkaa. Täältä voi kävellä muille rannoille, mutta jos edestakaisin kävely tuntuu raskaalta, voi Playa Mujeresilta helposti ajaa myös takaisin tienhaaraan ja Playa de Papagayon parkkipaikalle. 

In English

Costa de Papagayo consists of several beaches, which are better known as Playa de Papagayo. The beaches are located at the south part of Lanzarote island close to the town of Playa Blanca. With a rental car you can access the beaches any time of the day. Entrance fee during day time is 3 € per car. We visited the beaches twice. The first time we went to see the sunset and it was so beautiful that I recommend everyone to visit at that time. Later during our holiday we visited the beaches in the early afternoon to see the crystal blue waters. I can’t decide which time was better, so in the end I must recommend to stay on location the whole day, or go in the afternoon and stay until the sunset. Below are the best Papagayo photos.


Playa Mujeres. Mujeresin ranta on Papagayo-rannikon rannoista helpoimmin saavutettavissa. Sinne ei tarvitse kiivetä tai laskeutua. Mujeresille on myös oma parkkipaikkansa. 


Playa Mujeresin aallot.


Korkealta kukkulalta näkee meren pinnan kauniisti ylhäältä päin. 


Joihinkin poukamiin pääsee vain laskuveden aikaan rantaa pitkin kävellen. Hiljaiset poukamat ovat nudistien suosiossa.


Kuvan lähin ranta on Playa de la Cera, sen takana Playa Del Pozo ja kauimpana näkyy Playa Mujeres.


Parkkipaikan vieressä näkymä on kuin aavikolla.


Tyttäremme ensimmäinen rantaloma. Hiekka jalkojen alla itketti. 


Playa del Poso. Illasta ranta oli melkein tyhjä.


Tyttäremme ei vielä kävellyt, joten kantoreppu oli hyvä vaihtoehto rannalla.


Taustalla Playa Blancan kaupunki. Polku vie rannalle.


Auringonlasku värjäsi rannan kauniin okran sävyin.


Fuerteventuran saari vastarannalla.


Iltavärit ja oma perhe.


Näkymä parkkipaikalle. Parkkipaikan sijainti Google mapsissa.


Ajomatkalla takaisin hotellille oli vielä pysähdyttävä ikuistamaan iltataivas. Lanzaroten paras ranta: Playa de Papagayo.

Lue myös muut postaukset Lanzarotelta täältä.