Zaanse Schans odottaa Amsterdamin ulkopuolella

Noin 20 minuutin juna- tai automatkan päässä Amsterdamista sijaitsee Zaanse Schansin historiallinen tuulimyllyalue. Jos vietät pidemmän aikaa Amsterdamissa ja haluat nähdä muutakin kuin keskustan kanaalit, Zaanse Schansin päiväretki on oivallinen vaihtoehto. Alueelle ei ole erillistä sisäänpääsymaksua. Ainoastaan henkilöautolla saapuessa on parkkimaksu 10 € / auto. Paikan päälle pääsee myös paikallisjunalla tai -bussilla. Zaanse Schansin omilta verkkosivuilta voi lukea tarkempia saapumisohjeita.

Zaanse Schansin alue ei ole mahdottoman suuri, joten siellä pärjää hyvin kävellen. Käyntikohteet ovat ilmaisia itse tuulimyllyjä lukuun ottamatta. Suloisissa pienissä taloissa sijaitsee matkamuistomyymälöitä, juustokauppa maistiaisineen ja historiapolku juuston valmistukseen. Kauneinta on silti ulkona.

Turisteja on täällä Amsterdamin ulkopuolellakin paljon ja ravintoloihin ei meinaa mahtua syömään, joten suosittelen eväitä tai lounaan syömistä jossain muualla.

Zaanse SchansLintutorniin voi kiivetä ottamaan kuvia ja bongaamaan eläimiä. Vihreys on mukavan värikäs kontrasti Amsterdamin mustavalkoisille taloille.

Zaanse Schans
Lampaiden aitaukset oli rajattu ojilla.

Pikkuinen viihtyi kantorepussa unilla.


Zaanse Schansin tuulimyllyjä.

Zaanse Schansin historiallinen tuulimyllyalue.

2 thoughts on “Zaanse Schans odottaa Amsterdamin ulkopuolella

    1. Olet saanut otettua kuvat niin hyvin, että näyttää, kun olisitte olleet ainoat turistit paikalla. 🙂

Jätä kommentti tai kysy lisää kohteesta