muumi_jääluola

Joulukuun lopussa 2019 avautunut Muumi-jääluola on täydellinen käyntikohde muumifaneille, jäätaiteesta kiinnostuneille sekä erityisesti lapsiperheille, jotka haluavat leikkiä jäällä ja lumella.

Itse en edes tiennyt tällaisen jääluolan olemassa olosta. Ajaessamme kotia kohti Lapin reissumme jälkeen, vähän ennen Leppävirtaa mieheni näki tienvarsimainoksen, joka kiinnitti huomion. Pikainen googlaus ja päätös oli selvä. Tuonne mennään. 

Oletin, että jääluolassa olisi vain jääveistosnäyttely, mutta se pitikin sisällään myös napakelkan, neljä erilaista jääliukumäkeä, pulkkamäen ja rengasliukumäen, eli jääluolaan voi tulla mukavasti myös ihan leikkimään ja viettämään talvipäivää sisällä. Ilma on viileä, mutta ei liian kylmä. 

Jos Kemin lumilinna on ollut haaveissa, mutta matka sinne liian pitkä, on Leppävirralla sijaitseva jääluola Etelä-Suomessa asuville helpommin saavutettavissa. Jääluolan liput saa ostettua Hotelli Vesileppiksen kassalta ja hissi vie hotellin aulasta suoraan luolaan. Tarkemmat saapumisohjeet ja aukioloajat voi katsastaa jääluolan omilta kotisivuilta.

Jääluola on auki 9.8.2020 asti ja on avoinna päivittäin klo 10–20. Kannattaa ottaa myös talvivaatteet mukaan, jotta pääsee leikkimään lumessa. Jäävierailun yhteydessä kannattaa tehdä retki myös Orinoron rotkolle, joka sijaistee lyhyen ajomatkan päässä Leppävirran keskustasta.

muumi_jääluolaMuumimamma ja Muumipappa toivottavat tervetulleeksi.

muumi_jääluolaJääluolassa voi seurata tarinaa Muumiperheen talvesta.

muumi_jääluola

muumi_jääluolaTuutikki ja vaihtuvat valot olivat kaunis näky.

muumi_jääluola
Näyttelyn käytävät on päällystetty matolla liukastumisten välttämiseksi.

muumi_jääluolaNäkymä jäämäkien huipulta. Näistä nautti sekä lapset, että aikuiset. Pienemmille lapsille oli myös minijäämäet. Leikkialueelta löytyi myös napakelkka ja rengasliukumäki.

Muumi-jääluola on täydellinen käyntikohde muumifaneille. Leppävirralla sijaitsee myös Orinoron rotko, jonka voi yhdistää samalle vierailulle. Lue myös muista Suomen kohteista, joissa vierailla.