Olimme varanneet päiväristeilyn Tallinnaan joulukuun alussa. Tarkoituksena oli käydä hyvin syömässä, joulutorilla ja ihan vain fiilistellä vanhaa kaupunkia. Mennä rennosti ilman suurempia suunnitelmia. Edellisenä iltana ennen lähtöä huomasin kuitenkin, että Tallinnassa on käynnissä Suurim Aasia lanternafestival, eli suuri aasialaisten lyhtyjen festivaali, ja kaikenlaisista jouluvaloista ja koristevaloista pitävänä tänne oli tietysti pakko päästä. Festivaali aukesi kello 16 ja satamassa piti olla takaisin kello 17.30, joten se siitä rauhallisesta aikatauluttomasta päivästä.

Lanternafestivaali sijaitsee Laululavan viereisessä puistossa. Tätä ei ollut hyvin selitetty, joten oletin tapahtuman olevan itse Laululavalla, ja että bussilla kannattaisi ajaa Oru Väravin bussipysäkille, joka on aivan Laululavan edessä. Kävelymatkakaan keskustasta ei olisi ollut liian pitkä, mutta halusimme säästää kaiken mahdollisen ajan itse festareille. Satunnainen kahvilanpitäjä neuvoi meitä, että 34 bussi on paras ja bussilipun voi maksaa bussissa pankkikortilla. Hän näytti jopa meille bussipysäkin sijainnin kadun toisella puolella. Kaikki lähti menemään hieman pieleen, kun emme löytäneet 34 bussin pysäkkiä sieltä mistä piti. Päätimme, että menemmekin bussilla 64, jonka pysäkillä olimme. Vihdoin kyseinen bussi saapui ja menimme etuovesta sisään, mutta kuski ei huolinut korttia. Meillä ei myöskään ollut yhteistä kieltä, joten se siitä. Poistuimme bussista ja päätimme napata taksin.

Taksi Tallink City Hotellin edestä Laululavalle maksoi 14,80 €. Ei ehkä halvimmasta päästä, mutta olimme perillä. Tosin Laululavalla, koska olin pyytänyt taksia viemään meidät sinne, enkä Lanternafestivaalille. Tässä vaiheessa vettä alkoi satamaan melko reippaasti. Kävelimme puiston poikki Lanternafestivaalin sisäänkäynnille.

Perillä vihdoin

Festivaalin liput voi ostaa ennakkoon Piletivi.ee:stä, jos satutte onnistumaan siinä. Emme ostaneet lippuja ennakkoon, koska emme olleet aivan varmoja, ennätämmekö alueelle. Kun vihdoin pääsimme perille, päätimme ostaa liput mobiilissa ja välttää lippuluukkujen kymmenien metrien jonot. Yritimme maksaa lippuja kolme kertaa luottokortilla, mutta saimme aina viestin, että maksutapahtuma ei onnistunut, joten lopulta tyydyimme kiltisti jonottamaan pitkässä lippujonossa. Lippusäätämiseen meni aikaa yli 20 minuuttia kaikkinensa.

Vihdoin saimme liput ja pääsimme alueelle. Vierailu oli kaiken säheltämisen arvoinen. Suurim Aasia Lanternafestivaali jatkaa Tallinnassa 12.1.2020 asti, joten kaikki Tallinnassa vierailevat hoi! Suosittelen.

      Suurim Lanternafestivaali jatkaa Tallinnassa 12.1.2020 asti.

Pahus, Lanternafestivaali ennätti jo päättyä. Täältä voit lukea muut postaukset.