suomenlinna

Olen käynyt Suomenlinnassa lähes vuosittain viimeisten kymmenen vuoden aikana. Suurin osa näistä retkistä on tehty, koska olen halunnut viedä sinne luonani vierailevan ulkomaalaisen turistin. Tänä vuonna kävin Suomenlinnassa ensimmäistä kertaa syysruskan aikaan lokakuussa – tällä kertaa mukanani vieras Ranskasta – ja kylmyydestä huolimatta pidin vierailusta ennemmän kuin aiempina kesäkertoina. Suomenlinnan syksy on kaunis. Keltaiset puut loivat ihanat värit ja tunnelman tälle historialliselle saarelle. Auringon pilkottaessa pilvien välistä näkymät olivat suorastaan taianomaiset. Toinen positiivinen seikka oli, että turisteja oli saarella paljon vähemmän kuin kesällä, etenkin kun saavuimme perille jo aamupäivästä viikonloppuna.

Jos siis olet vakiovierailija Helsingissä, mutta et ole vielä ennättänyt käydä tällä upealla saarella, suosittelen ehdottomasti vierailua. Suomenlinnaan pääsee mm. HSL:n lautalla paikallisliikenteen lipulla tai erillisellä 12 h voimassa olevalla ja 5 € maksavalla Suomenlinna-lipulla.

Itse lauttamatka on myös kokemisen arvoinen, koska Helsingin Kauppatorin ja kaupungin silhuetin näkee aivan uudesta kuvakulmasta.

Tässä syksyn kuva-antia saarelta. Seuraavana tavoitteenani on vierailla Suomenlinnassa lumisena, mutta aurinkoisena talvipäivänä.

Suomenlinna is an inhabited sea fortress in Finland’s capital Helsinki. 20 min ferry ride will take you to visit this UNESCO World Heritage site where you can continue exploring the area by foot. It is very popular during the warm summer days and this year I visited the first time during the autumn. Despite the cold weather and wind the golden leaves made the island magical and I recommend to visit here no matter what the season is.

Jos Suomenlinnassa on tultua vierailtua ihan liikaakin, kurkista, miltä Porvoon vanhakaupunki näyttää