En ollut koskaan aikaisemmin matkustanut Kanariansaarille. Ennakkoluuloisesti ajattelin, että sinne matkustavat vain eläkeläiset ja lapsiperheet, eikä siellä ole mitään tekemistä tai nähtävää. Mielikuva suomibaareista ja Dannystä esiintymässä ei houkutellut, se ei olisi meidän juttu. Sitten meistä omatoimimatkailijoista tuli lapsiperhe, emmekä olleet vielä valmiita poistumaan pienen tyttäremme kanssa Euroopan unionin ulkopuolelle. Talvella halusimme kuitenkin matkata jonnekin lämpimään, joten vaihtoehdoksi jäi Kanariansaaret tai Madeira. Koska olimme Madeiralla jo käyneet, valinta oli helppo, enää täytyisi valita yksi Kanarian saarista.

Käytän paljon aikaa matkakohteiden tutkimiseen ennakkoon ja etsin tietoa myös Kanarian eri saarista. Suosikikseni nousi Fuerteventura kauniine pitkine rantoineen ja karuine maisemineen. Sen jälkeen aloin tutkia retkimahdollisuuksia ja huomasin Lanzaroten olevan lauttamatkan päässä. Hei, siellä voisi käydä päiväretkellä! Tutkittuani lisää Lanzarotea huomasin äkkiä, että yksi päivä ei riitä saaren nähtävyyksille. Olisiko sittenkin järkevintä lähteä reissuun Lanzarotelle? Tyttäremme oli vielä sen verran pieni, että rannalla touhuaminen ei ollut vielä ”se juttu”, sekä hän viihtyy autossa, joten retkeily saarella onnistuisi.

Hotellin valinta

Yllätyin siitä, että vain Aurinkomatkat ja Tui tarjosivat pakettimatkoja Lanzarotelle. Oletin, että se olisi ollut yksi ”perus”-Kanariansaarista ja näin ollen kuulunut kaikkien suurten matkanjärjestäjien valikoimaan. Meille ei ollut väliä kumpaa matkanjärjestäjää käyttäisimme, tarkoitus oli löytää budjettiimme ja mieltymyksiimme sopiva hotelli Playa Blancasta, koska halusimme rauhallisempaan kohteeseen ja lähelle Costa de Papagayon rantoja.

Kävimme molempien matkanjärjestäjien kaikki hotellit läpi etsiessämme mieluista. Ja sanalla ”kaikki” tarkoitan konkreettisesti kaikki! Nautin hotellien vertailusta, voin istua monta iltaa koneella ja selailla vaihtoehtoja läpi, karsia ja palata parhaisiin myöhemmin. Vertailun jälkeen esittelen parhaat hotellit miehelleni ja teemme yhdessä valinnan.

Lopulta voittajaksi valikoitui Tuin Elba Lanzarote Village. Hotellivalinta oli onnistunut ja etsintään käytetty aika kannatti. Hotelli oli tyylikäs ja siisti. Suurin asiakaskunta tuntui olevan britit ja ranskalaiset eläkeläiset sekä lapsiperheet. Hotelli sopi aikuiseen makuun, mutta tarjosi myös lastenaltaan ja leikkipuiston. Perfecto! Ainoana ”miinuksena” hotelli ei sijainnut aivan rannalla, mutta silti noin 10 minuutin kävelyetäisyyden päässä. Tämä tosin ei meitä haitannut. Oma hotellialue tuntui niin paljon rauhallisemmalta kuin aivan rannan tuntumassa olevien hotellien bulevardit.

Playa Blanca oli sympaattinen pikkukaupunki, joka ei rantakatuaan lukuun ottamatta ollut mitenkään turistirysä. Suomibaareja ei näkynyt missään. Kanariansaarten suomimyytti oli murrettu tai ainakin Playa Blancan.

Visiting Lanzarote and the Canary islands for the first time. We chose Playa Blanca and Hotel Elba Lanzarote village for our destination and rented a car. Here are some pics from the hotel and from our first trip around the south part of the island.


Hotelli Elba Lanzaroten allasalue.


Hotellihuoneet sijaitsivat neljän asunnon pienissä villoissa, jossa jokaisella oli oma piha. Meidän pihalla oli ihana oma palmu, jota oli mukava katsella aamuisin suoraan sängystä.


Hotellin pienille villoille johtavat käytävät olivat siistit ja hyvin hoidetut.


Oma allasalue pikkulapsille. Myös hieman isommille löytyi kaksi vesiliukumäkeä.


Hotellin kukkaloistoa.


Playa Flamingo Playa Blancassa.


Playa Blanca. 

Autonvuokraus

Vuokrasimme auton hyvissä ajoin ennakkoon ja noudimme sen lentokentältä koko matkan ajaksi, joten heti koneesta pääsyn jälkeen pakettimatkan tunnelma hävisi ja olimme omin päin. Ei bussikuljetusta kohteeseen ja jonotusta hotellin tiskillä muiden suomalaisten kanssa. Pakettimatkalle voi siis lähteä omatoimisesti.

Saarella oli helppo liikkua autolla ja liikennettä oli vähän. Toki paikallinen ajokulttuuri oli hieman ronskimpaa kuin Suomessa, mutta siihen tottui nopeasti. Onneksi auton takana oli myös vuokrafirman logo, jotta paikalliset osasivat tarvittaessa ohittaa meidät. Meillä kun ei ollut kiire ajella, ihailimme samalla huikeita maisemia.

Yhden päivän aikana ennättää nähdä aika paljon saaresta. Olimme jakaneet omat kohteemme eri osiin. Teimme kaksi koko päivän kestävää autoilureissua. Toisen saaren länsi- ja keskiosiin ja toisen saaren pohjoisosaan, sekä muutaman pienemmän retken lähelle, kuten Playa Blancalle, Yaizaan ja viiniviljelmille.

Tässä retkikohteemme ensimmäiseltä autoiluretkeltä, joka suuntasi saaren lounaisosaan, Timafayan kansallispuistoon ja sieltä Costa de Papagayolle. Ensimmäinen pysähdyksemme oli Janubion suolakaivoksilla. Näköalapaikalla oli hyvä tasanne mihin jättää auto, ja sama toistui jokaisessa kohteessa mihin pysähdyimme, autolle oli aina tilaa.


Playa Del Janubion huimaavat aallot.


Puhelimesta hävisi kenttä keskellä laavakenttiä.


Los Hervíderoksen kalliomuodostelmat. Emme ehkä olleet oikeaan aikaan päivästä nousu-/laskuveden suhteen, koska emme ihan sisäistäneet mitä tulimme katsomaan. Aallot löivät kallioille, mutta mitään muuta ei tapahtunut. Ilmeisesti veden olisi pitänyt kuohua kallion rei’istä ylös asti.


Parkkitilaa oli hyvin El Golfon näköalapaikalla. Muutenkin Lanzarotella oli helppo ajaa autolla, sillä liikennettä oli suhteellisen vähän.


Vihreä järvi oli hieman pettymys auringon paistaessa vikasuunnasta, pinta kimmelsi liikaa.


Autolla kohti Timafayan kraattereita. 


Timafayan kansallispuisto. Sisäänpääsymaksu puistoon oli 10 €. Ajoimme auton visitor centrelle, josta pääsi erilliselle bussikierrokselle ihailemaan kraattereita ylhäältä.


Maisemat olivat huikeat.


Timafayalta ajoimme auringonlaskuksi Playa de Papagayolle.


Auringonlasku vastasi odotuksia. Lisää kuvia Papagayolta seuraavassa postauksessa.


Buenas noches Lanzarote. Ensimmäinen retkipäivä oli mahtava.