Nusfjord

Ensimmäinen kohteemme Norjan Lofooteilla. Vettä sataa kaatamalla ja usva peittää vuoret. Kaunista on säästä huolimatta. Tervetuloa Nusfjordiin.

Tiesin aiemmin vain Nusfjord-nimisestä lautapelistä, mutta karttaa tutkiessa kävi ilmi, että sehän on myös ihka oikea kylä. Olin myös lukenut, että Pohjois-Norjassa kannattaa ainakin kerran majoittua rorbussa, eli paikallisten kalastajien entisissä mökeissä. Nusfjordin historiallinen kalastajakylä ja Nusfjord Arctic Resort antoi tähän oivan mahdollisuuden. Rorbuja on monen tasoisia: meidän mökkimme sisälsi minijääkaapin ja keittolevyn, mutta muuten se oli ehdottomasti autenttisemmasta päästä. Ei juoksevaa vettä, eikä sisävessaa. Ihan kuin olisi suomalaisella kesämökillä! Mökki oli tilava ja makuupaikat olivat neljälle hengelle. Tasoonsa nähden hinta oli kallis ja paremmilla mukavuuksilla mökin hinta olisi kohonnut meidän yhden yön budjetin ylitse. Askeettisuus ei kuitenkaan haitannut meitä Suomessa mökkeilyyn tottuneita matkailijoita. Pientä luksusta lisäsi kuitenkin se, että yksityinen, vain meidän mökin käytössä oleva suihku ja wc sijaitsivat erillisessä rakennuksessa.

Nusfjord Pieni kyltti toivottaa tervetulleeksi Nusfjordiin.

NusfjordNäkymä Nusfjordin kylään matkan varrelta.

Nusfjord NusfjordMeidän majoituksemme ei sijainnut Nusfjordin ”keskustassa”, vaan muutaman sadan metrin päässä toisen poukaman rannalla. 

NusfjordEteinen ja mökin lisähuone. Ensin luulin, että olisiko meidän pitänyt ottaa omat patjat mukaan, mutta itse tupa löytyikin toisen oven takaa.

NusfjordNusfjord

Kun sade vähän hellitti, lähdimme kävelylle kylän keskustaan. Ihmisiä ei näkynyt missään. Olimme suunnitelleet syövämme kylän ainoassa ravintolassa, mutta yllätykseksemme se oli tupaten täynnä ihmisiä, emmekä saaneet pöytää. Mikään muu ruokapaikka ei ollut auki. Onneksi ystävällinen tarjoilija osasi ehdottaa, että haluaisimmeko ottaa ruoat mukaan. Teimme tilauksen, eikä tarvinnut odottaa edes kovin kauan, kun ruoka tuotiin folioihin pakattuna meille. Kävelimme lämpimien ravintolalautasten kanssa takaisin majoitukseemme. Ruoka oli hyvää ja nälkäkiukulta vältyttiin.

Nusfjord Koronasta johtuen pusussakin oli turvaväli!

NusfjordInnokas seikkailija.

Nusfjord Nusfjord Nusfjordin satama keltaisine rakennuksineen.

Nusfjord Nusfjord NusfjordMolemmissa punaisissa mökeissä oli kaksi asuntoa, joissa oli vuodepaikat jopa neljälle hengelle. 

NusfjordEnsimmäinen kohteemme Lofooteilla oli oikein onnistunut ja sateinen sää oli lopulta kaunis.

Lue myös artikkeli: Lofoottien 7 rantaa.