Kensingtonin palatsi sijaitsee Lontoon Hyde Parkin läntisessä laidassa. Itse ihastuin palatsin sisätiloja enemmän palatsin puutarhaan ja piha-alueeseen. Palatsin puutarhat ovat ilmaiset, joten jos sisätilat eivät niin kiinnosta, tai vierailuajat on myyty loppuun, ja haluaa nauttia englantilaisesta puutarhasta on Kensingtonin palatsin alue kaunis kohde vierailla. Palatsi on alkujaan ollut Willian III:n ja Mary II:n maalaiskartano vuodesta 1689. Myös Kuningatar Victoria on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Kensingtonin palatsissa. Kun hänestä tuli kuningatar, muutti hän Buckinhamin palatsiin. Kensingtonin palatsi on ollut kuninkaallisten asuinpalatsi, kun taas hallinnollisena palatsina ovat toimineet jo tuhoutunut Whitehallin palatsi ja nykyinen Buckinghamin palatsi. Nykyisin osa Kensingtonin palatsista toimii myös Walesin prinssi Williamin ja prinsessa Catherinen Lontoon kotina.

Yleisöllä on mahdollisuus nähdä palatsista historiallisia asuinhuoneistoja mm. Kuningatar Victorian asuinhuoneistot. Meidän vieraillessa palatsissa meneillää oli myös Crown to Couture -näyttely, jossa ympäri palatsia oli esillä niin historiallisia kuninkaallisten asuja, kuin myös Hollywood tähtien haute couture -asuja. Tämä postaus kuitenkin esittelee palatsia ja puutarhaa ulkoa.

Sunken Garden suunniteltiin ja rakennettiin vuonna 1908 paikalle, jossa aiemmin oli sijainnut puutarhavajoja ja kasvihuoneita. Puutarhan suunnittelussa otettiin mallia Hampton Courtin palatsin vastaavanlaisesta lammesta.

 Kuningatar Victoria patsas ylväänä Kensingtonin palatsin edessä.

Palatsin kaakkois reunassa on villikukkien niitty, jossa kasvaa eri lajikkeita eri vuodenaikoina.

 Kensingtonin palatsi ja Sunken Garden.

 Prinsessa Dianan näköispatsas, joka paljastettiin yleisölle vuonna 2021. Samalla puutarhan kasvit uusittiin, jotta ne kuvastaisivat Prinsessa Dianaa.

Tällaisen näkymän haluaisin omalle pihalle.


Kensingtonin palatsi ja Sunken Garden

Jos haluat lukea lisää Kensingtonin palatsin historiasta, löytyy englanniksi kattava selostus palatsin omilta sivuilta.

Lisää meidän Lontoon seikkailuista löytyy artikkelista Lontoo lasten kanssa.